David Stokes ne arată că nu ai nevoie de cine ştie ce motor pentru a vedea lumea…

Posted by

David Stokes este un aventurier moto puţin diferit în galeria aventurierilor moto care sunt prin definiţie puţin diferiţi. A avut nevoie de 61 de ani de viaţa pentru a se molipsi de virusul călătoriilor pe motor şi când a făcut-o, a făcut-o, v-aţi prins, puţin diferit. Adică, a început cu o călătorie pe un scuter Sym de… 50 cmc, din Marea Britanie până în Maroc, apoi a urmat „transportul” unui Piaggio Ape, evident, tot de 50 cmc, de la fabrica din Italia până acasă în Anglia, după care, nişte chestii mai puţin interesante pentru noi, dar în sine solicitante, o tură cu un Smart până în Maroc şi o alta până în Turcia.

piagio ape

În 2011, David s-a aventurat aproape 10.000 de kilometri până în Damasc pe o Honda de 250 cmc, veche de 20 de ani, mizând pe fiabilitatea japonezei dar şi pe faptul că nimeni nu are cum să pună gând rău unui bătrân „lent”, cu barba şi cu părul albe, după cum povesteşte chiar el. Dacă Veliko Tarnovo e o destinaţie lejeră pentru motociclistul român, să ne gândim că David a ajuns şi el acolo, atât doar că plecarea sa a avut loc în Dover, pe aceeaşi Honda din 1990, proiectată spune-se pentru a-şi duce proprietarul la muncă cu minim de costuri şi nu pentru astfel de aventuri.

Tot ce am e un scuter de 50 cmc. Asta nu e o scuza suficienta pentru a nu ajunge in Maroc!

Tot ce am e un scuter de 50 cmc. Asta nu e o scuza suficienta pentru a nu ajunge in Maroc!

Eroul nostru are o slăbiciune pentru Europa de Est pare-se, or fi doamnele, o fi costul mai mic al traiului, cert este că în 2014 a fost văzut prin Budapesta călărind aceeaşi credinicoasă Honda, de astă dată cu coburi. Aşa se face, că într-o dimineaţă de mai 2017, David a fost „surprins” prin Bucureşti, călărind de astă dată o mult mai modernă Honda. Noi îi spunem „Asfalt uscat” şi îi mulţumim pentru inspiraţie!

Cert este că David a fost fotografiat în Bucureşti de sursele noastre pe o frumoasă Honda CB500X.

Cert este că David a fost fotografiat în Bucureşti de sursele noastre pe o frumoasă Honda CB500X.

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*