Marquez semneaza cu Honda pana in 2016

Posted by

Inainte de cursa de MotoGP de la Le Mans a aparut si prima certitudine in ceea ce priveste pilotii pentru anul viitor. Honda il pastreaza pe Marquez pentru urmatorii doi ani.

marcmarquez

S-au auzit multe despre starea „pietei” pilotilor pentru urmatorul sezon de MotoGP. Toti pilotii importanti sunt la final de contract si zvonurile se propaga foarte usor, mai ales ca anul viitor intra si echipa de uzina Suzuki in joc. Cu ceva vreme inainte de jumatatea sezonului, momentul in care de obicei lucrurile incep sa se miste, a aparut prima certitudine: Marquez ramane la Honda pentru cel putin inca doi ani, pana la sfarsitul sezonului 2016.

Era optiunea cea mai logica si mai previzibila pentru ambele parti implicate, atat HRC cat si campionul mondial en-titre, care a inceput sezonul 2014 cu patru victorii din tot atatea posibile.  Ambii au interesul sa mentina aceasta unitate, din care rezulta ceea ce este de departe cel mai bun ansamblu pilot/motocicleta din tot campionatul. Salariul obtinut de Marquez nu a fost facut public, dar faptul ca respectivul contract a fost semnat pe doi ani inseamna ca ibericul este constient de valoarea sa si de avantajele pe care le va avea la negocierile viitoare. In 2016, Marquez va avea abia 23 de ani.

Acum intregul padoc asteapta miscarea lui Dani Pedrosa, fata de care echipa Suzuki este foarte interesata pentru revenirea in MotoGP. Si contractul lui Jorge Lorenzo se termina anul acesta si se stie ca au existat contacte intre acesta si Ducati. Si Valentino Rossi este la final de contract. Yamaha, prin Lin Jarvis, a anuntat ca doreste sa pastreze pilotii actuali.

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*