Probleme cu fiscul si pentru Jorge Lorenzo

Posted by

Societatea FMT Land 99 SL, detinuta de pilotul din Mallorca, a intrat in vizorul fiscului spaniol.

motogp-test-sepang-day3-23

Conform publicatiei spaniole El Confidencial si altor surse, fiscul spaniol a deschis un dosar societatii FMT Land 99 SL, al carui proprietar este Jorge Lorenzo. In 2013, societatea riderului spaniol si-a schimbat domeniul de activitate, trecand de la gestiunea drepturilor de imagine ale lui Lorenzo la afaceri imobiliare. Tot atunci, Lorenzo si-a schimbat domiciliul, mutandu-se in Elvetia.

Din cate se stiu pana acum, societatea respecitva, fondata in 2008 cu Lorenzo ca „senior partner”, a avut incasari de peste 12 milioane de euro in 2012. In 2013, dupa schimbarea domeniului de activitate, cifra de afaceri a scazut brusc la 190.000 de euro. Se pare ca, pe parcursul acestor schimbari, au avut loc transferuri suspecte si posibile incalcari grave ale reglementarilor fiscale din partea FMT Land 99 SL.

Este foarte interesant de observat ca, doar cu o luna inaintea inceperii anchetei, Lorenzo publicase un clip promotional pentru sponsorul Monster Energy, in care isi prezenta casa din Barcelona, generand diverse polemici in Spania. Teoretic, Lorenzo nu mai locuia in Spania atunci, unde nici nu platea taxe, ci in Elvetia.

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*