Vespa lansează scuterul electric – Vespa Elettrica

Posted by

Vespa Elettrica (1)

Constructorul italian a prezentat la EICMA 2017 alternativa la tradiționalul scuter de 50 cc – Vespa Elettrica, primul produs electric din gamă.

Conform datelor oficiale, Vespa Elettrica va avea o autonomie de 100 kilometri, iar bateria litiu-ion are un timp de încărcare de aproximativ 4 ore, fie că este de la priza de acasă sau de la o stație din oraș. Italienii spun cp motorul electric furnizează o putere constantă de 2 kW și poate atinge un maxim de 4 kW, oferind performanțe mai bune decât cele ale unui scuter clasic de 50 cc.

Bateria litiu-ion are o durată de viață de 1.000 de cicluri. În teorie, asta înseamnă o autonomie a ciclului de viață de 100.000 de kilometri. În practică, ne așteptăm ca autonomia să fie undeva la 50.000 – 70.000 kilometri.

Micul scuter italian va folosi  un sistem KERS, asemănător celor din Formula 1 (ca principii, mai degrabă) pentru a înmagazina energia risipită la decelerare. Există două moduri de condus: Eco (limitează viteza maximă la 30 km/h) și Power, pentru amatorii de senzații tari electrice. Display-ul TFT de 4,3 inci are funcție de conectivitate și permite conectarea telefonului mobil.

Pentru doritorii unei autonomii mai mari va exista Elettrica X, propulsată de același motor electric. Diferența o face utilizarea unui acumulator mai mic, cu o autonomie de doar 50 kilometri și a unui generator pe benzină, care asigură diferența de autonomie până la 200 kilometri.

 

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*