Waze are acum o funcție dedicată motocicliștilor

Posted by

564867-waze-motorcycle-mode

Cel mai nou update al aplicației mobile Waze vine în ajutorul motocicliștilor cu o funcție dedicată, ce le permite acestora să navigheze pe rute mai accesibile motocicliștilor în orașele aglomerate.

Dacă până acum doar șoferii de taxi beneficiau de o funcție de rutare dedicată, odată cu noul update și motocicliștii vor beneficia de o navigare optimizată, pe baza datelor colectate de la ceilalți participanți la trafic pe două roți. Pe scurt, Waze va evalua informațiile de la motocicliștii din trafic separat față de informațiile colectate de la șoferi, pentru a estima cât mai precis ETA-ul, dar și găsirea unor soluții alternative, care deși sunt aglomerate, le oferă motocicliștilor posibilitatea de a parcurge drumul mai rapid. Poate cel mai concret exemplu este cel al bulevardelor largi acolo unde șoferii lasă suficient spațiu între benzi pentru circulația motocicletelor și a scuterelor. Waze va evalua aceste rute și va redirecționa riderii spre zonele care oferă cea mai rapidă deplasare.

Totodată, cel mai recent update al aplicației presupune (din păcate doar pentru câteva țări, momentan) și includerea locurilor de parcare în funcția de navigare, astfel că ETA-ul va fi influențat și de disponibilitatea locurilor de parcare aproape de destinația introdusă. De asemenea, Wazi presupune acum și comenzi vocale prin funcția „OK Waze”, similară deja celebrelor „OK Google” de pe telefoanele cu Android și „Hey Siri” disponibilă pe dispozitivele Apple.

via TheDrive.com

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*