Yamaha Niken – Predator pe trei roți

Posted by

Yamaha Niken (3)

Cu un nume tipic nipon, ce înseamnă „două săbii”, Yamaha Niken își propune să revoluționeze industria moto. Este prima motocicletă de producție cu două roți pe față, prezentată la doi ani de la debutul conceptului MWT-9.

Deși a debutat la salonul moto de la Tokyo, cu doar câteva zile înainte de EICMA, reperul pentru reacția publicului este evenimentul de pe continentul european.

Propulsorul este deja familiarul trei cilindri în linie de pe MT-09 și Tracer 900, de 847 cc. Acesta pune puterea de 115 CP la roata spate printr-o basculă mai lungă cu 15 mm decât pe MT-09, pentru a asigura o distribuție a maselor de 50:50. În această ecuație intră și poziționarea șeii riderului cu 50 mm mai în spate. Noul cadru hibrid (din oțel și aluminiu) asigură atât rigiditatea cât și flexibilitatea necesară ca Niken să atingă performanțe asemănătoare unui superbike, în ciuda punții față cu două roți, ce utilizează un sistem de direcție Akermann. Inginerii niponi au anunțat un unghi de înclinare maxim de 45 de grade, demonstrând că în ciuda conceptului diferit, motocicleta va livra performanțele promise.

Atât complexa suspensie față, cât și cea spate, sunt ajustabile mecanic, pentru moment lipsind o funcție semi-activă. Frânele sunt asigurate de discuri de 298 cc pentru față și 282 mm pentru spate. Desigur, sistemul ABS este nelipsit. În „sertarul” cu electronică mai există un sistem de control al tracțiunii, cruise control, moduri de condus și quick shifter, faruri cu LED și display LCD pentru instrumentarul de bord.

Rezervorul are o capacitate de 18 litri și ar trebui să-i asigure motocicletei nipone o autonomie de peste 300 kilometri.

Detalii despre producție și livrare, sau prețul acestui model nu au fost comunicate încă, dar ne așteptăm ca undeva la jumătatea anului 2018 să apară pe stradă primele exemplare.

 

S-ar putea sa-ti placa si...

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*